Wat doet mondzorg praktijk precies?

Geplaatst op

Mondzorg verwijst naar de verzorging van het gebit, hierbij kun je denken aan de mond, tanden en het tandvlees. Het omvat alles wat iets te maken heeft met het onderhouden van een gezonde mond. Het onderhouden van een gezonde en schone mond is van groot belang, zo kun je namelijk tandvleesaandoeningen en tandbederf voorkomen. Een goede mondzorg is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. Zo kunnen tandvleesaandoeningen leiden tot andere gezondheidsproblemen. Er zijn dus genoeg redenen om een mondzorg lingewijk Gorinchem kliniek te bezoeken. Wat doet een mondzorg kliniek precies? Onderstaand vertellen we er alles over!

Reguliere controles

Een mondzorg kliniek voert regelmatig tandheelkundige controles uit om de mondgezondheid van een patiënt te controleren. Deze controles zijn van groot belang en omvatten het onderzoeken van tandvlees, tanden en andere delen van de mond. Deze controles moeten uitgevoerd worden om tandbederf en andere aandoeningen te detecteren. Vaak worden bij deze controles ook foto’s gemaakt door de tandarts om toekomstige problemen te voorkomen. Dit zijn speciale röntgenfoto’s en deze worden één keer in de zoveel jaar door de tandarts gemaakt.

 

Uit deze controles kan blijken dat er bepaalde behandelingen uitgevoerd moeten worden. Een mondzorg kliniek biedt een breed scala aan behandeling aan, waaronder wortelkanaalbehandelingen, kronen en vullingen. Deze behandelingen worden natuurlijk uitgevoerd door een ervaren specialist. Hieronder vallen ook de cosmetische tandheelkundebehandelingen. Deze behandelingen moeten ervoor zorgen dat de uiterlijk van de tanden wordt verbeterd. Dit kan gaan om bleekbehandelingen, maar ook om het plaatsen van facings om gebroken tanden te verbergen.

Mondzorg kliniek: noodsituaties

Spoedeisende tandheelkundige zorg kan soms van groot belang zijn in noodsituaties. Heb jij dringend hulp nodig als je bijvoorbeeld gevallen bent en een tand is afgebroken? Dan is het handig dat je zo snel mogelijk geholpen kan worden in een mondzorg kliniek. De mondzorg kliniek kan verschillende spoedeisende behandelingen aanbieden. Dit omvat het behandelen van tandpijn, maar ook het repareren van een afgebroken tand. In sommige gevallen word je door de mondzorg kliniek verwezen naar een andere specialist. Op die manier speelt een mondzorg kliniek een belangrijke rol in het behoud van een gezonde en schone mond.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite over hoofdpijn en medische onderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ hoofdpijntest.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden