Waarom periodiek tandarts Amsterdam-Zuid bezoeken?

Geplaatst op

Elk half jaar of jaarlijks voor controle naar de tandarts, is dat nu echt nodig? Dit is een vraag die tandartsen regelmatig krijgen. Als je met een gezond en stralend gebit oud wilt worden, is de periodieke controle geen overbodige luxe. Door ieder half jaar voor controle naar de tandarts Amsterdam te gaan, blijft het gebit netjes onderhouden en kunnen problemen voorkomen worden. De tandarts kan namelijk tijdig ontdekken of er problemen ontstaan of dat er een verandering gaande is in je mond. De tandarts kan in een vroegtijdig stadium een probleem vaststellen en zo het probleem oplossen of tot stilstand brengen. Welk werk verricht een tandarts tijdens een periodieke controle? Onderstaand vertellen we alles over de taken van een tandarts!

Taken van een tandarts tijdens een periodieke controle

Tijdens een periodieke tandartscontrole analyseert en inspecteert jouw tandarts de gezondheid van jouw tanden, tandvlees en kiezen. Tandartsen adviseren altijd om minimaal tweemaal per jaar een controle uit te laten voeren. De periodieke controle wordt vaak gecombineerd met een afspraak voor een gebitsreiniging. De tandarts Amsterdam-Zuid bekijkt de conditie van jouw gebit en controleert of er gaatjes in de tanden of kiezen zitten. Indien er een gebitsprobleem wordt gedetecteerd, kan deze snel behandeld worden door de tandarts Amsterdam-Zuid. Gedurende de controle zijn er ook problemen die de tandarts niet zelf kan behandelen, hiervoor word je doorverwezen naar een tandheelkundige specialist binnen een tandartspraktijk.

Mondhygiënist bezoeken voor het reinigen van het gebit

Grondige gebitsreinigingen worden niet uitgevoerd door de tandarts Amsterdam-Zuid en hiervoor word je altijd doorverwezen naar een mondhygiënist. Om problemen aan jouw tandvlees en gebit te voorkomen, reinigt zij (meestal een vrouw) jouw tanden en kiezen grondig. Tijdens de reiniging wordt tandplak, tandsteen en aanslag verwijderd. Na het reinigen van je gebit voorziet de mondhygiënist je ook van advies betreffende jouw dagelijkse mondhygiëne. De kosten van een gebitsreiniging worden niet altijd vergoed door de verzekeraar, maar het is wel noodzakelijk voor de staat van je gebit. De tandarts Amsterdam-Zuid kan ook tijdens een periodieke controle je doorverwijzen naar een orthopedist, dit gebeurt veel met kinderen die een beugel nodig hebben.

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite over hoofdpijn en medische onderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ hoofdpijntest.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden